• Subcribe to Our RSS Feed

Vláda zvýši zameranie na infraštruktúru

feb 13, 2015 by     No Comments    Posted under: Ekonomika

Minister financií Joaquim Levy sa na začiatku mesiaca vyjadril, že vláda zvýši zameranie na infraštruktúru za účelom zvýšenia investícií a zníženia systémových náklady hospodárstva. Za týmto účelom bude však potrebné doriešiť situáciu modernizácie prístavov, ktoré majú dobrú legislatívu a vysoký dopyt zahraničných investorov.

“Existuje vysoký záujem o investície do súkromných prístavov. Na druhej strane je nevyhnutná určitá optimalizácia vo verejných prístavoch. Reforma prístavov v čase vlády prezidenta Itamara Franca (1985 – 1994) bola viac ako úspešná v Brazílii. Avšak za posledných 20 rokov sa nákladná doprava dramaticky zmenila, ako aj požiadavky našich partnerov. Takže fyzická optimalizácia prístavov je vec, ktorú musíme riešiť čo najskôr,“ povedal počas prednášky pre investorov a podnikateľov zorganizovanej bankou Bradesco BBI v San Paule, Joaquim Levy.

Joaquim Levy ďalej spomenul, že ekonomický tím „modernizuje“ Recof, počítačový program, ktorý systematizuje a zjednodušuje dane splatné spoločnosťami, ktoré vykonávajú operácie zahraničného obchodu. Musí sa znížiť minimum na používanie programu Recof pre spoločnosti Recof, ktoré je v súčasnosti vo výške 20 miliónov amerických dolárov ročne z vývozu.“ Program Recof je dostupný len pre málo firiem. Chceme zvýšiť ich počet, a to aicky, a nie výrobok po výrobku ako je tomu dnes,“ povedal.

Obchodné dohody sú tiež v pozornosti ekonomického tímu a sú vnímané ako spôsob, zvýšenia toku obchodu a exportu Brazílie. „Existuje povedomie, že budeme musieť uzavrieť obchodné dohody. V súčasnosti USA uzatvárajú veľkú obchodnú dohodu s Európou, máme susedov s mnohými bilaterálnymi obchodnými dohodami a Kolumbia napreduje týmto smerom.“

Zdroj: www.valor.com.br

Radi by ste reagovali? Nehanbite sa a napíšte komentár!

XHTML: Môžete použiť tieto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>