• Subcribe to Our RSS Feed

17 prístavných terminálov pôjde do aukcie

júl 28, 2018 by     No Comments    Posted under: Ekonomika

Brazílska vláda má v úmysle do konca roka 2018 ponúknuť na predaj ďalších 17 prístavných oblastí v hodnote 2,5 miliardy brazílskych reálov. Aukcie sú naplánované na september v Santose (štát Sao Paulo) pre hromadné náklady, jedna v prístave Santana (štát Amapá) pre drevnú štiepku a jedna v Miramar (štát Pará) pre skvapalnený ropný plyn. Za poslednú aukciu je zodpovedná spoločnosť „Companhia Docas“ v Pará.

V novembri vláda bude dražiť prístavnú oblasť v meste Santos, ktorá je dnes v správe spoločnosti Pérola, zameriavajúca sa na prepravu hromadných nákladov ako sú hnojivá a soľ. Spoločnosť má medzi inými akcionármi aj firmu Rodrimar, u ktorej sa zistili nezrovnalosti vo vydaní prístavného dekrétu.

Ďalšie tri oblasti budú k dispozícii na verejné konzultácie a v najbližších dňoch vláda predloží ďalších desať oblastí určených na prenájom Federálnemu kontrolnému úradu (TCU). Štrajk vodičov nákladných automobilov v máji tohto roku poukázal na nedostatok skladovacích priestorov pre palivo v krajine a vláda sa bude snažiť získať ponuky na terminály, ktoré tento druh tovaru uskladňujú, ako vyplýva z vyjadrenia Adalberta Tokarskiho, riaditeľa Národnej agentúry pre vodnú dopravu (Antaq). Preto aj tri oblasti, ktoré pôjdu na zváženie TCU sú určené pre kvapaliny v prístave Cadebelo (štát Paraíba).

Okrem toho vláda rokuje o predčasnom predĺžení troch zmlúv za podmienok nových investícií.

Riaditeľ Programu pre investičné partnerstvá (PPI), pán Diogo Piloni, ktorý je zodpovedný za oblasť prístavov potvrdil, že v súlade s novým zákonom o prístavoch z roku 2013 existujú tri investičné oblasti záujmu: súkromné terminály, tzv. TPU, predčasné predĺženia prenájmov a nové aukcie.

Prvé dve oblasti záujmu predstavovali investície vo výške 30 miliárd reálov, ale tretia oblasť sa len teraz uvoľňuje. „Budeme pracovať tak, aby sa všetky tieto aukcie uskutočnili v tomto roku, prípadne niektoré v januári“, potvrdil pán Piloni.

Zdroj: www.valor.com.br

Radi by ste reagovali? Nehanbite sa a napíšte komentár!

XHTML: Môžete použiť tieto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>