• Subcribe to Our RSS Feed

Služby

aug 14, 2012 by     No Comments    Posted under: Brazilex


a) Prieskum trhu

Podľa záujmu klienta služba môže zahŕňať nasledovné informácie / činnosti:

  • Informácie o zahraničnom obchode, obchodnú bilanciu a rôzne druhy štatistík z tejto oblasti;
  • Informácie o legislatíve a podnikateľskom prostredí, riziká a špecifiká miestneho trhu;
  • Zistenie dovozných podmienok, colných a daňových informácií, prípadne iných netarifných opatrení, ako sú existujúce normy, certifikáty, dovozové povolenia;
  • Výpočet dovozového zaťaženia pre dané výrobky;
  • Platobné podmienky a informácie o platobnej morálke;
  • Obchodné zvyklosti a špecifiká obchodných rokovaní;
  • Informácie o konkurencii, pozícii značiek na trhu;
  • Základný cenový prieskum vybratých výrobkov;
  • Distribučné kanály a vhodné formy vstupu na trh;
  • Možnosti založenia spoločnosti a existujúce právne formy;
  • Odporučenie pre prípravu vstupu na trh;
  • Zistenie a zabezpečenie činností súvisiacich s registráciou výrobku na danom trhu;
  • Informácie o výberových konaniach v danej oblasti a dokumentácii potrebnej pre účasť vo vybranom výberovom konaní a asistencia pri jej vyplnení;
  • Ďalšie informácie a služby podľa zadania klienta.

b) Pôsobenie ako miestny zástupca

Zastupovanie firiem na základe splnomocnenia pred Brazílskymi orgánmi v prípade, že si to miestna legislatíva vyžaduje.

c) Vyhľadávanie obchodných kontaktov, dodávateľov, výrobcov a partnerov v Brazílii

Služba zahŕňa vyhľadanie obchodných kontaktov podľa zadaných kritérií (názov firmy, webová stránka, telefónne spojenie, prípadne kontaktná osoba, stručný popis uvedenej firmy). Výstupom služby je zoznam overených alebo neoverených kontaktov podľa zadania klienta a odporúčanie, ako postupovať pri ich oslovení.

d) Analýzy rôznych sektorov ekonomiky v Brazílii

Služba v závislosti od požiadaviek klienta môže obsahovať: stručný prehľad základných politických a ekonomických informácií o teritóriu (Brazílii), stav daného sektora ekonomiky / odvetvia, prehľad hlavných hráčov v danom odvetví, očakávanie vývoja trhu a stratégie rozvoja daného odvetvia, záver a odporúčanie ďalšieho postupu.

e) Asistencia pri otvorení podniku v Brazílii

Služba zahŕňa prehľad všeobecných podmienok a právnych aspektov pri založení podniku, pobočky/zastúpenia v Brazílii, postup a kroky potrebné pri založení podniku v Brazílii, informácie o kompetenciách regulačných orgánov a ich pôsobení v danom segmente, zabezpečenie právnych konzultácií s miestnymi právnickými firmami, vytvorenie podmienok pre investície a existujúce riziká v teritóriu, prípadne ďalšie činnosti podľa potreby klienta.

f) Prieskum na veľtrhoch a asistencia počas vybratých veľtrhov a iných podujatí v Brazílii

Služba zahŕňa odporúčanie vhodného veľtrhu alebo výstavy, vyhľadanie a kontaktovanie relevantných vystavovateľov / partnerov podľa zadaného profilu, predstavenie spoločnosti klienta a jeho hlavných výrobkov / služieb, dohodnutie schôdzok na veľtrhu, pomoc so zabezpečením stánku, tlmočenie, resp. inú pomoc pri rokovaniach s potenciálnymi zahraničnými partnermi a pod.

g) Organizovanie podnikateľských ciest a obchodných rokovaní v nadväznosti na konkrétne exportné príležitosti v Brazílii

Služba zahŕňa plánovanie a prípravu obchodného rokovania a jeho harmonogramu (dohodnutie obchodných schôdzok, zabezpečenie ubytovania, leteniek), zaistenie tlmočenia a prekladov, odporúčaní ako viesť obchodné rokovanie vzhľadom na miestne špecifiká, pomoc pri orientácii v teritóriu a ďalšiu asistenciu pri rokovaniach.

h) Overenie záujmu o výrobok / službu v Brazílii

Služba zahŕňa vytipovanie vhodných potenciálnych zákazníkov, vyhľadanie kompetentných osôb v daných firmách, ich oslovenie a predstavenie výrobkov, resp. služieb klienta, odovzdanie propagačných materiálov, zistenie dôvodu nezáujmu o výrobok, resp. službu klienta, ak je to možné.

i) Zastupovanie firiem vo verejných výberových konaniach

Služba zahŕňa zastupovanie, respektíve reprezentovanie firiem vo verejných výberových konaniach vyhlásených brazílskymi podnikmi, keďže vzhľadom na existujúcu legislatívu zahraničný účastník, ktorý nemá svoje zastúpenie na území Brazílie musí mať lokálneho zástupcu s výslovným splnomocnením overeným brazílskou ambasádou, na prijímanie predvolaní a zastupovanie podniku v správnych a súdnych záležitostiach.

j) Kontrola tovaru pred odoslaním

Služba kontroly tovaru pred odoslaním ponúka klientovi záruku predtým, než tovar opustí krajinu pôvodu. Služba podľa požiadavky klienta môže zahŕňať vizuálne posúdenie tovaru, kontrolu či obchodné dokumenty ako zoznam tovaru, faktúry a akreditív (L/C) sú v súlade s tovarom. Analýza sa vykonáva z hľadiska kvality ako aj vizuálneho aspektu, množstva, označenia výrobku a vhodnosti zabalenia, dohľadu pri nakládke a tesnenia kontajnera, resp. ďalšie služby podľa požiadavky klienta.

k) Preklady a tlmočenia

Poskytovateľ zabezpečuje preklady a tlmočenia z a do nasledovných jazykov: slovenčina, portugalčina, čeština a angličtina. Poskytovateľ zabezpečuje len konzekutívne a sprievodné tlmočenie.

Poskytovateľ služieb nie je platiteľom DPH. Náklady spojené so službami poskytovanými mimo mesta São Paula sú účtované osobitne a sú predmetom predchádzajúcej dohody.

Partnerstvo – Právnická kancelária

RTP – Romano, Torres & Pinheiro

Rua Batataes, 460, conjs. 31/32, Jardins,
CEP: 01423-010, San Paulo, (SP), Brazília
Tel./fax: +55 (11) 3051-8321

E-mail: contato@rtpadv.com.br

WWW: www.rtpadv.com.br

Radi by ste reagovali? Nehanbite sa a napíšte komentár!

XHTML: Môžete použiť tieto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>