• Subcribe to Our RSS Feed

„Najväčšia krajina“

aug 14, 2012 by     No Comments    Posted under: Ekonomika, Politika


Brazília sa pre svoju rozlohu a objem HDP považuje za najväčšiu krajinu, ako aj ekonomiku Južnej Ameriky a taktiež za šiestu najväčšiu ekonomiku sveta. V roku 2011 objemom HDP predstihla Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska a v súčasnosti stojí za USA, Čínou, Japonskom, Nemeckom a Francúzskom.

Brazília so svojím početným obyvateľstvom predstavuje obrovský nenasýtený trh a vďaka existujúcim obchodným dohodám je zároveň vstupnou bránou do ďalších krajín latinskej Ameriky.

Zatiaľ čo sa USA a väčšina krajín Európy v posledných rokoch zmietala s ekonomickými problémami, ekonomika Brazílie prekvitala, i keď v roku 2012 došlo k zmierneniu ekonomického rastu. Vzhľadom na nadchádzajúce Majstrovstvá sveta vo futbale v roku 2014 a Letné olympijské hry v roku 2016, ktoré sa budú konať práve v Brazílii, možno počítať nielen s pokračovaním priaznivého vývoja ekonomiky, ale aj zvýšeným záujmom zo strany zahraničných investorov, najmä v oblasti infraštruktúry, energetiky a výrobného sektoru.

Pre podnikateľov, ktorí sa rozhodnú vstúpiť na najväčší trh Latinskej Ameriky a potrebujú pomoc pri vyhľadávaní obchodných partnerov, distribučných kanálov, resp. pri základnom cenovom prieskume vybraných výrobkov, ako aj pri asistencii na veľtrhoch, vzhľadom na neznalosť portugalčiny, je tu Brazilex so svojou ponukou služieb zameranou na rôzne aspekty pomoci pri vstupe do tejto exotickej krajiny s veľkým obchodným potenciálom.

Radi by ste reagovali? Nehanbite sa a napíšte komentár!

XHTML: Môžete použiť tieto tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>